Friday, September 21, 2007

Back to SB and Tango

Evet SB'ya donduk, doner donmez de Vegas'a dansa geldik efenim. Acip word dosyasina yazmaktansa buraya yazicam her bisiyi derslerden sonra.
Ilk dersimiz Maria & Carlos ile "Enrosques, turning technique" uzerineydi. Olay sudur:
- Back ocho ile basliyoruz ve hani sandvic oncesi bir kadinin ondeki ayagini durdurma vardir ya, onun kadinin ayagina degmeyenindan yapiyoruz sag ayagimizla kadinin ondeki sol ayagina. neden ayak temasi yok, cunku durmasini istemiyoruz partnerimizin. sonra sol ayagimizi sagin arkasinda cross yapip pivot aliyoruz kadin etrafimizda giros yapmaktayken. side-forward-side-back. kadin back adimi alinca ondeki sol ayagini ic kismina kendi sag ayagimizi koyuyoruz. anca bedenimizle one dogru egilmek yok, sadece ayagimizi uzatiyoruz. burada onemli nokta kadinin back ocho yaparken ust bedeniyle kesinlikle arkaya dogru egilmemesi ve cift arasindaki mesafenin hic acilmamasi. bunu da ocholari kalcadan degil daha cok bacaktan yaparak halledebilirsiniz followerlar. sonra efendim kadinin yonunu degistiriyoruz bu noktada ve diger yonden giros yapmaya basliyor. back-side-forward. burdaki forward adima sol ayagimizla hafif bir sacada yapiyoruz. side-back. bunlar olurken de tam bir pivot alip kadini karsimiza alip cikiyoruz. o tam pivotu alirken espri sag ayagimizi solun onune kamci gibi, tam hareket biterken bir andan getirmek. boyleyken boyle...

Sonraki dersimiz Nito&Elba ile Baridas/sweeps uzerineydi.
- Line of Dance'e sirtimiz donuk basliyoruz. Bir back step sag ayagimizla, sonra genis bir side step tam yana. Bu sirada kadini da onumuzden geciriyoruz. Kadin sol ayagiyla back step'i alir almaz ust bedenimizle kendisini durduruyor ve sag ayagimizla onun sag ayagini tasiyoruz. bu adimdan sonra kadinda forward adim alma istedi olacak, bunu onlemeliyiz. dolayisiyla ust bedenimizle sola ve hafif ileri pivot alip kadinin back step almasini (evet tekrar) sagliyoruz. ondeki sag ayagi, bu kez sol ayagimizla ileri tasiyoruz ve arkasindan sandvic yapiyoruz. kadin sandvicten cikarken bizim sag ayagimizin uzerinden atlamak uzereyken kandiriyoruz kendisini ve sag ayagimizi o adim attigi anda cekip arkadaki sol ayagimiz onunde amage yapiyoruz. sonra kadin forward step ile sagimiza dogru adim alacak. bundan once sag ayagimizi hafif arkaya aliyor ve kadinin forward step'ine sag ayagimizla giriyoruz sacadaya. side-step'ine de bir sacada, ayni sag ayagimizla (giros'daki gibi, ilk sacadadan sonra sol ayagi arkada cross yapip ayak degistirerek)... sonra forward cik.

- basic stepin 3. adimini ileri aldik. sol ayagimizi arkada cross yapip hizli bir ayak degistirme yapiyoruz ve bu esnada torsomuzu sola cevirerek bir sonraki adimimizda kadini cross'a girmemesini, onun yerine etrafimizda forward adimi ile bir giros'a baslamasini sagliyoruz. o forward adima biz sol ayagimizla sacada ile giriyoruz. sonra sag ayagimizla kadinin side step'ine bir sacada ve saglam bir pivot... gene az onceki gibi kadinin sol ayagi arkaya adim alir almaz durduruyoruz ve ondeki sag ayagini kendi sag ayagimizla ileri tasiyoruz. biz de arkada kalan sol ayagimizi ileri getirip birlestiriyoruz ayaklarimizi. buradan gene sol ayagimizla (kisa bir pausedan sonra) geriye bir adim alip kadini da sol ayagi ile sagimiza bir adim almaya zorluyoruz. iste tam burada sag ayagimizla bir gancho yapabiliriz (dikkat edin erkek yapiyor gancho'yu). hic ayaklarimizi yerden kaldirmadan kadina sol ayagimizi durduyu yere dogru bir back step aldiriyoruz. iste buradan kadina bir gancho yaptirabiliriz rahatca. bu gancholarin her ikisinde de vucudumuzu hafif asagi dogru tirbuson gibi esnetmeyi unutmuyoruz... sonra artik hareketten nasil cikarsaniz cikin. size kalmis.

to be continued...

No comments:

Post a Comment